2632014

DIY: Notitieboekje 1#

Ik ben zelf een echte DIY fanaat, maar ik kan vaak de tijd niet vinden. Gelukkig is de DIY van vandaag heel kort en makkelijk! Namelijk de kaft van een notitieboekje voorzien van je favoriete quote!


Ready, (benodigdheden)

- Notitieboekje (liefst lichte kleur)
- Potlood
- Gum
- Permanent marker
- Eventueel een vel papier om onder de kaft te leggen als het een dunne kaft is

Set, (handig)

- Internetverbinding voor dafont (zie stap 2)
- Een stevige ondergrond


Go!

Stap 1
Kies een quote uit die je op de voorkant wilt zetten. Ga liever niet voor een te lange omdat misschien niet past. Ik koos voor de zin: When everyone goes left, go right. Omdat dat op dit moment zo'n beetje mijn lijfspreuk is :).

Stap 2
Ga naar www.dafont.com en kies een lettertype dat jouw aanspreekt én dat je denkt wel na te kunnen maken. Ik koos voor het lettertype Birds of Paradise.

Stap 3
Schrijf met potlood jouw zin over en als je fouten maakt is dat helemaal niet erg want je kan het uitgummen! Let er wel op dat je niet te dik drukt dat er straks diepe groeven in de voorkant zitten of je het niet meer kan uitgummen.
Je kan bij deze stap bijvoorbeeld letten of de grote van de woorden (ongeveer) even groot is, de afstand gelijk. Let er ook wel weer op dat je het lettertype echt niet zo letterlijk moet namaken het mag af en toe best iets anders zijn als jij het maar mooi vindt.

Stap 4
Ga nu met een permanent marker over je potlood lijnen heen, als de kaft van je notitieboekje dun is leg er dan een papier onder zodat het niet doordrukt. Je kan nu nog eventuele foutjes aanpassen maar maak niet te grote veranderingen meer anders kan het er ineens heel anders uitgaan zien en omdat het dit keer met permanent marker is is dat niet altijd handig. Is de kleur niet dik genoeg dan kun je er eventueel nog een keer overheen gaan, pas wel op dat je niet uitschiet of haakjes aan de letters geeft. Zorg dus voor een sterke ondergrond.

Stap 5
Gum nadat de stift goed is opgedroogd (!) de potloodlijntjes voorzichtig uit. Merk je dat het gaat vlekken? Stop dan meteen en wacht nog een paar minuutjes. Meestal duurt het niet zo lang voordat de stift droog is maar je kan beter het zekere voor het onzekere nemen.

Stap 6 (extra)
Vind je alleen de quote niet genoeg, dan kun je de kaft natuurlijk nog opleuken met bijvoorbeeld stickers, glitters, tekeningetjes, stof etc. Alleen als ik je dan één tip mag geven? Bedenk van te voren hoe de kaft eruit moet komen te zien en ga (liever) niet zomaar random plakken/tekenen, dit kan ook wel een leuk effect opleveren maar is toch vaak niet wat je ervan verwacht had.

En klaar is de kaft van je notitieboekje!
Love,
Me

No comments:

Post a Comment