1662013

Drama Sunday Film Tip

Het is weer zondag, dus weer tijd voor de drama sunday film tip! Dit keer de film Ginger & Rosa. Een heel andere film tip als die van vorige keer maar ook zeker een aanrader!
Xx

Plot: Het zijn de jaren zestig, Ginger (gespeeld door Elle Fanning) en Rosa (gespeeld door Alica Englert) wonen in Londen en zijn al heel hun leven beste vriendinnen. Ze zijn onafscheidelijk en doen bijna alles samen. Als Gingers ouders uit elkaar gaan, gaat het ook achteruit met de vriendschap tussen Ginger en Rosa. Ginger interesseert zich vooral in politieke kwesties en over de Cuba Crisis (geen idee wat de Cuba crisis is? Kijk dan even hier.). Maar Rosa interesseert zich vooral in jongens. Maar de vriendschap raakt pas echt in gevaar als Rosa iets met Gingers vader krijgt.
IMDB cijfer: 5,9
Genre: Drama
Duur: 90 minuten
Met: Elle Fanning (We Bought A Zoo), Alica Englart (Beautiful Creatures), Oliver Platt (2012, Love & Other Drugs), Alessandro Nivola (Coco avant Chanel)
Regisseuse: Sally Potter
Mijn mening: Misschien is het IMDB cijfer niet heel goed, maar ik zelf vind het een mooie film, met meteen een stukje geschiedenis :P. Het is goed gespeeld en het is een keer niet zo'n "and they lived happily ever after."-film. Dat is mooi, je mag ook wel eens met je neus op de realiteit gedrukt worden (hij wordt natuurlijk wel een beetje uitvergroot zoals in elke film). Maar het is een heel goede, mooie film over vriendschap. Over dat het niet altijd voor eeuwig is zoals je vaak denkt.
Mijn cijfer: 8.5
Trailer: 


En zou je hem willen zien denk je?
Love,
Me
Bronnen: IMDB, Youtube, WeHeartIt

No comments:

Post a Comment