23112013


Horoscoop: Boogschutter

Vanaf deze maand ga ik voor een jaar lang elke maand (wanneer een nieuwe horoscoop aanbreekt) een artikel schrijven dat dieper op die groep ingaat. Deze maand dus de boogschutter.
The Sagittarius symbol in ink, by Stefan Stenudd.
Zonnetekens
"Als iemand naar je 'zonneteken' of 'sterrenbeeld' vraagt, heeft dat in de astrologie betrekking op de plaats van de Zon tijdens je geboorte. De westerse astrologie gebruikt bij de duiding van gebeurtenissen twaalf 'partjes' van de baan die de zon in de loop van het jaar schijnbaar langs de hemel maakt. Die partjes zijn de zonnetekens of kortweg: de tekens, te beginnen vanaf Ram bij het lentepunt. 'Sterrenbeelden' zijn eigenlijk de astronomische constellaties aan de hemel, en die komen niet meer overeen met de twaalf sectoren die de astrologie gebruikt." Wikipedia
Mythe
Boogschutter wordt vaak in verband gebracht met een Satyr (Vrolijk en ondeugend boswezen. Figuur uit de Griekse Mythologie) of een centaur (Figuur uit de Griekse Mythologie die half mens half paard is). 
Maar boogschutter wordt ook wel vaak in verband gebracht met de Griekse god Zeus en soms de god Tyche, en de god Thor.
Karaktereigenschappen (algemeen)
- Kinderlijk
- Impulsief
- Spontaan
- Roekeloos
- Indiscreet
- Rusteloos
- Toegewijd aan een doel
- Energiek
- Actief 
- Veelzijdig
- Avontuurlijk
- Risico nemer
- Onafhankelijk
- Geestig
- Humoristisch
- Liefde voor vrijheid
- Vrij van geest
- Idealistisch
- Sterk geloof
- Moreel
- Positief/optimistisch
- Eerlijk en oprecht
- Zelfvertrouwen
- Ondernemend
- Ambitieus
- Vaak met een religieuze achtergrond
- Intelligent en intellectueel
- Vrolijk
- Sympathiek
- Royaal
- Temperamentvol
- Ongeduldig
- Toegankelijk
- Warm

Teken: Vuur
Gaat goed samen met: Ram, Leeuw, Waterman en Weegschaal
Nr. Dierenriem: 9
Traditionele heerser: Jupiter

De boogschutter jaarhoroscoop 2014 is lyrisch over bepaalde gebieden, maar het is niet alles goud wat er blinkt. Zo kunnen er zich op het financiële vlak enkele forse tegenvallers voordoen. Zoals altijd gaat de boogschutter problemen met open vizier tegemoet en zorgt het aanhoudende optimisme voor een oplossing. Een oplossing, die wel eens gevonden kan worden in de werksfeer. Voor wat betreft de liefde en relaties zullen er keuzes gemaakt moeten worden om de tijd en aandacht te verdelen en dat kan wel eens voor problemen zorgen. Met de gezondheid zit het over het algemeen wel snor volgens de jaarhoroscoop 2014. De boogschutter zal met betrekking tot de persoonlijke ontwikkeling zelf initiatieven moeten ontplooien.

Liefde en relaties


De vurigheid sinds het begin van de relatie is even weg. De relatie vertoont wat scheurtjes, maar het is volgens de boogschutter jaarhoroscoop 2014 van belang dat er veel gepraat wordt in plaats van vluchtgedrag te vertonen. Werk eraan, want de liefde heeft ook aandacht nodig. De scheurtjes kunnen mede ontstaan doordat de partner ervaart dat er meer aandacht uitgaat naar anderen dan naar de partner. Dat wekt wrevel. Met de vriendschappen zit het dan ook goed, want de boogschutter gaat graag me ze op pad. Familie is belangrijk en de kans is aanwezig dat er meer zorg verleend moet worden aan een naaste.
Financiën

De boogschutter jaarhoroscoop 2014 laat duidelijk zien dat er op het financiële vlak een aantal tegenvallers zit aan te komen. Soms lijkt het zelfs alsof de tegenslagen zich achter elkaar aandienen, want alles lijkt maar kapot te gaan en vervangen te moeten worden. Blijf optimistisch, want de financiële situatie hoeft uiteindelijk geen zorgelijke situatie te worden. Meer werken is een optie om als het erop aankomt het hoofd boven water te houden.
Carrière

Ja, er kunnen zich volgens de jaarhoroscoop 2014 voor de boogschutter veranderingen aandienen. Het verliezen van een baan hoeft niet het einde van de carrière te betekenen, maar biedt ook kansen op een nieuw begin. Boogschutters die lang uit het werkproces zijn geweest, krijgen dit jaar kansen op een heel ander werkgebied en het is aan te raden deze kans met beide handen aan te grijpen. Het kan nog wel eens verrassend leuk zijn om op een heel ander vlak aan het werk te gaan en prima bij je passen.
Gezondheid

De boogschutter jaarhoroscoop 2014 ziet op het gebied van de gezondheid door het hele jaar heen weinig problemen. Als er zich problemen voordoen, dan heeft dat vooral met gewrichten te maken. De heupen en knieën zijn wat dat betreft zwakke plekken. Dat kan mede veroorzaakt worden door te fanatiek bezig zijn met sporten. Wees je daar in elk geval van bewust.
Persoonlijke ontwikkeling

Het is volgens de horoscoop voor 2014 tijd dat de boogschutter zelf initiatieven gaat nemen om zich te ontplooien. Het past bijvoorbeeld perfect bij de boogschutter om een lange reis te maken naar een land waar de interesse ligt in plaats van twee weken op een camping of in een hotel aan het strand door te brengen. Door te reizen zal de boogschutter volgens de jaarhoroscoop 2014 zelfbewuster in het leven komen te staan.

En welk sterrenbeeld heb jij?
Love,
Me
Bronnen: Sagittarius-Zodiac, Wikipedia & Horoscoop2014.eu

No comments:

Post a Comment