24122013

Horoscoop: Steenbok

Eigenlijk had dit artikel gisteren af moeten zijn maar mijn bureau lag helemaal vol met spullen en ik had natuurlijk geen zin om deze op te ruimen (mijn laptop lag onderop) dus kwam het er niet echt van maar dan maar voor vandaag. Want gisteren is er namelijk weer een nieuwe horoscoop aangebroken en zoals beloofd zal ik daar dieper op ingaan.
Capricorn's love the most.
Zonnetekens
"Als iemand naar je 'zonneteken' of 'sterrenbeeld' vraagt, heeft dat in de astrologie betrekking op de plaats van de Zon tijdens je geboorte. De westerse astrologie gebruikt bij de duiding van gebeurtenissen twaalf 'partjes' van de baan die de zon in de loop van het jaar schijnbaar langs de hemel maakt. Die partjes zijn de zonnetekens of kortweg: de tekens, te beginnen vanaf Ram bij het lentepunt. 'Sterrenbeelden' zijn eigenlijk de astronomische constellaties aan de hemel, en die komen niet meer overeen met de twaalf sectoren die de astrologie gebruikt." Wikipedia


Mythe
Bij het sterrenbeeld Steenbok wordt vaak gedacht aan de Griekse mythe van de geit Amalthea die (de jonge)Zeus van melk voorzag. Zeus zou haar later een plek in de hemel hebben gegeven als eerbetoon. 
Maar Steenbok wordt ook in verband gebracht met de God Saturnus (Romeinse God van de landbouw) en de God Aristaeus.

Karaktereigenschappen (algemeen)
- Hardnekkig
- Sluw
- Verantwoordelijk
- Wijs
- Standvastig/stabiel
- gefocust/ambitieus
- Praktisch
- Gedisciplineerd
- Georganiseerd
- Ernstig
- Aanhoudend/toegewijd
- Voorzichtig
- Onafhankelijk
- Harde werker
- Betrouwbaar
- Traditioneel/conventioneel
- Rationeel/redelijk
- Gericht op een carrière
- Zakelijk ingesteld
- Dwingend
- Kritisch op eigen werk
- Competent sterk

Teken: Aarde
Gaat goed samen met: Stier, Maagd, Schorpioen, Vissen.
Nummer Dierenriem: 10
Traditionele heerser: Saturnus

Jaarhoroscoop 2014
De steenbok jaarhoroscoop 2014 laat zien dat de grootste veranderingen zich dit jaar zullen voordoen op het gebied van de loopbaan en de financiële situatie. De gezondheid laat stabiliteit zien met door het jaar heen wel enkele ongemakken, zoals verkoudheid, griep en huiduitslag. Met betrekking tot de liefde en relaties zijn er eveneens enkele veranderingen waar te nemen volgens de steenbok jaarhoroscoop 2014, maar die zijn vooral positief te noemen. De persoonlijke ontwikkeling is in 2014 niet het belangrijkste aspect en er wordt door de steenbok zelf niet expliciet stilgestaan bij de persoonlijke ontwikkeling. Die er overigens wel is, want wijsheid komt net als voor iedereen ook voor de steenbok met de jaren.
Liefde en Relaties
De steenbok jaarhoroscoop 2014 laat positieve veranderingen zien voor de steenbokken die nog single door het leven gaan. Het single leven is ook leuk en de steenbok voelt zich daar over het algemeen prima bij, maar het is toch fantastisch om te weten dat 2014 het jaar van de liefde wordt. Singles kunnen in de eerste maanden van het jaar nog een romantische date verwachten, maar er liggen meer kansen in het verschiet dus volg het eigen gevoel daarin. Steenbokken met een relatie kennen weinig tot geen veranderingen, maar het is wel oppassen dat de relatie niet in een sleur belandt en de partner ergens anders aandacht gaat zoeken.
Financiën
De steenbok jaarhoroscoop 2014 is niet overwegend positief met betrekking tot de financiële situatie. Zeker in het begin van het jaar komen de rekeningen achter elkaar binnen en kan een financiële achterstand worden opgelopen. Werk deze zo snel mogelijk weg, want anders kunnen de financiële problemen ernstig worden. Wie spaarzaam is en de situatie onder controle heeft, kan aan het einde van het jaar weer meer financiële ruimte creëren.
Carrière
De steenbok jaarhoroscoop 2014 laat één grote verandering zien, die zich op het gebied van de carrière zal voordoen. De verandering kan intern plaatsvinden, waardoor er een hele nieuwe functie zal moeten worden vervuld. Het kan echter ook betekenen dat er ontslag volgt. In dat geval is het zaak om meteen op zoek te gaan naar een andere baan en alle energie daarin te steken, zodat de er geen groot gat gaat ontstaan tussen het ontslag en het vinden van een andere baan. Steenbokken die zonder werk zitten, doen er verstandig aan de horizon te verbreden en ook andere vakgebieden gaan ontdekken en daar een opleiding voor te gaan volgen.
Gezondheid
De steenbok jaarhoroscoop 2014 is positief over de gezondheidssituatie. Een verkoudheid en een griepje daargelaten is het een prima jaar. Wel kunnen andere ongemakken, zoals huiduitslag door een allergie of wisselende temperaturen de kop opsteken. Blijf wel aan de conditie werken, want dat houdt het lichaam gezond en vergroot de weerstand.
Persoonlijke ontwikkeling
De steenbok heeft volgens de jaarhoroscoop 2014 wel wat anders aan zijn hoofd dan aan de persoonlijke ontwikkeling te werken. Daar wordt dan ook zeker geen extra aandacht en energie in gestoken. Door de veranderingen, tegenslagen en vechtlust ontwikkelt de steenbok zich echter wel, maar zonder zich daar direct van bewust te zijn. De steenbok komt er na de tegenslagen in elk geval persoonlijk sterker uit.

En wat is jou sterrenbeeld?
Love,
Me
Bronnen: Wikipedia, We Heart It & Horoscoop2014.eu

No comments:

Post a Comment