2182014

10x Films van deze zomer

De zomervakantie komt zo’n beetje op zijn einde (of is zelfs al afgelopen!) en dan is het toch jammer dat het weer niet zo heel erg meezat de afgelopen tijd. Gelukkig was het dan weer wel perfect film weer. Maar heb je nog geen tijd gehad om de films van deze zomer te bekijken dan volgt hier een lijst van films die je zeker niet gemist mag hebben.



  1. Step Up All In

    Dé dansfilm van deze zomer, namelijk het nieuwste deel van de Step Up reeks. Tijdens deze Step Up komen er een heleboel oude bekende van de vorige Step Up films weer tevoorschijn om hun beste dansmoves te laten zien. Zeker een aanrader dus als je de vorige delen gezien hebt, maar dat hoeft natuurlijk geen must te zijn.
    Kijken voor: De vetste dansmoves die per film steeds beter en excentrieker worden en natuurlijk ook een beetje voor Moose Glimlach.
    Skippen omdat: de verhaallijnen bij de Step Up films meestal niet zo verrassend en origineel zijn.


  2. Begin Again

    Begin Again is een mooie muziekfilm die op IMDB ook nog eens hoog scoort (7.8), deze moet dus wel heel goed zijn! Daarbij bestaat de cast uit een heleboel goede acteurs en speelt Adam Levine (Maroon 5) ook nog een rol, je raadt het vast niet, als zanger. Het verhaal heeft wat drama maar ook humor, een perfecte combinatie dus!
    Kijken voor: Keira Knightley, het mooie verhaal, drama én komedie en tussendoor ook nog wat muziek en natuurlijk om Adam Levine eens te zien acteren!
    Skippen omdat: het misschien niet helemaal je muzieksmaak is.


  3. 22 Jump Street

    Deze hilarische film heb je deze zomer echt niet mogen missen! Het is het vervolg op 21 Jump Street, maar je hoeft zeker de eerste niet gezien te hebben om deze te kunnen volgen. 22 Jump Street heeft net als Begin Again een 7.8 op IMDB en dat vind ik hem vol waard. Het verhaal is zo hilarisch en variërend dat je je die 112 minuten zeker wel vermaakt. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het perfecte duo Channing Tatum en Jonah Hill.
    Kijken voor: Channing Tatum (duh Knipogende emoticon), de immense lachbui die je ervan krijgt.
    Skippen omdat: Het verhaal niet super goed uitgewerkt is en de grappen soms wat flauw, ook wordt er misschien wat vaak het woord fuck gebruikt wat na een tijdje toch wel gaat irriteren.


  4. Let’s Be Cops

    Ook deze film is deze zomer uitgekomen en dit is een good old comedy. Met grappen, die af en toe misschien een beetje flauw kunnen zijn. De film gaat over twee vrienden die zich verkleden als politieagenten en dan eigenlijk verstrikt raken in échte problemen die politieagenten zouden moeten oplossen, niet zo’n handige combinatie dus.
    Kijken voor: De humor, het is niet voor niets een komedie.
    Skippen omdat: Het misschien wat flauw kan zijn af en toe.


  5. Boyhood

    Deze film heeft een maak-tijd gehad van maar liefst 12 jaar (!!!) met continu dezelfde cast die je op het scherm steeds ouder ziet worden, alleen hier al om een reden om te gaan kijken. Maar ook omdat het over het opgroeien gaat van Mason die op het begin van de film nog 5 is en op het eind 18, iets wat we allemaal meemaken dus. Daarbij is de film ontzettend realistisch gemaakt en heb je zo het idee dat het gewoon je buren kunnen zijn, met échte problemen.
    Kijken voor: de realistische weergave en omdat het zo’n vet project is dat de acteurs elk jaar een paar scenes moesten opnemen voor 12 jaar lang.
    Skippen omdat: de film toch wel bijna drie uur duurt (165 minuten).


  6. Guardians of the Galaxy

    Guardians of the Galaxy is even iets heel anders in dit rijtje maar zeker niet minder de moeite waard. Op IMDB heeft deze film namelijk een score van maar liefst 8.7! En bijna alle kritieken zijn wel positief en zeggen dat het een verrassende film is.
    Kijken voor: de genres (actie, avontuur en science-fiction) en voor de positieve kritieken.
    Skippen omdat: het misschien niet helemaal jouw straatje is of omdat de film toch wel een twee uur duurt.


  7. The Fault In Our Stars

    Als je over deze film niet gehoord hebt deze zomer, dan heb je toch echt wel onder een steen gelegen volgens mij! Want wat een heisa eromheen, op een goede manier natuurlijk. Het mooie verhaal met lach en huilmomenten is zeker een aanrader en het boek ook!
    Kijken voor: het mooie verhaal met een lach en een traan (o en het speelt ook een paar scènes in Amsterdam af, altijd leuk).
    Skippen omdat: je niet wilt huilen in de bioscoop of in de buurt van anderen?


  8. The Purge: Anarchy

    Het vervolg op The Purge kwam ook deze zomer uit en we worden weer allemaal geconfronteerd met het idee dat er 12 uur lang geen wetten zouden zijn en hoe onmenselijk dat wel niet zou zijn. En hoewel de film je daar toch wel even over laat nadenken is het zeker niet de meest diepgaande film maar wel, lekker eng.
    Kijken voor: de betere versie dan de eerste volgens vele crisissen en om even lekker te schrikken.
    Skippen omdat: de film af en toe nogal moeilijk te volgen is en een beetje vaag kan zijn.


  9. Sex Tape

    Een nieuwe Cameron Diaz komedie kwam ook uit deze zomer en heeft toch wel een heel apart maar modern verhaal. Een getrouwd stel probeert namelijk hun relatie wat op-te-spicen doormiddel van het maken van een sex tape, maar als manlief deze per ongeluk uploadt in The Cloud waar alle vrienden en familie bij kunnen dan is het toch wel tijd om deze bij iedereen persoonlijk te gaan verwijderen, want volgens de film: Niemand begrijpt The Cloud!
    Kijken voor: de humor en het toch best originele verhaal.
    Skippen omdat: het misschien op een of andere manier toch wat afgezaagd is en wat flauw ook.


  10. Walking On Sunshine

    Dit is pas een echte zomerfilm, omdat deze zich in heerlijk Italië afspeelt en de scènes mooi worden afgewisseld door liedjes uit de eighties. Klinkt voor mij een beetje als een nieuwe Mamma Mia in de oren. Deze musical film heeft dan ook alles wat een zomerfilm moet hebben (mooie zomerse set, goede muziek, romantiek) en is daarom alleen al even de moeite om te gaan kijken.
    Kijken voor: het zomergevoel.
    Skippen omdat: ja, sorry toch wel afgezaagd.
Wat was deze zomer jouw absolute favoriet?
Love,
Me.

No comments:

Post a Comment