2882014

Tips voor een nieuwe kledingkast

Een kledingkast is iets heel waardevols, hij zorgt namelijk voor je kleding en houdt overzicht op wat je allemaal hebt. Als je een nieuwe kast aanschaft is het dan ook wel belangrijk dat die alles heeft wat je nodig hebt om je juweeltjes kwijt te kunnen. En zodat je niets vergeet heb ik wat goede tips voor je op een rijtje gezet, zodat je straks optimaal kan genieten van je nieuwe (inloop)kast!
Now that I'm drafting and plotting Eroica Lincoln, an extrovert columnist who happens to have an out-of-this-world closet, I want to own a closet. I don't mean a wardrobe in my room. I mean a proper walk-in closet. Chucks, dreams, eh?


Spiegel

Een (inloop)kast kan natuurlijk niet zonder een bijbehorende spiegel om je verschillende looks in te bekijken. En deze laat je kast ook nog eens groter lijken, win-win dus!

Schoenenrek

Stel nou je hebt je hele kast ingericht en alles staat netjes op zijn plek en dan besef je ineens dat je je hele schoenencollectie nog niet geordend hebt Verraste emoticon. Tja, houdt daar dus zeker rekening mee bij het aanschaffen van je nieuwe kast. Je kan ze bijvoorbeeld op planken stallen, je kan een schoenenrek kopen of (speciale) schoenendozen. En als je er niet meer aan gedacht hebt dan kun je ze natuurlijk ook altijd nog wel op de grond uitstallen, zorg er dan alleen wel voor dat je er niet over gaat vallen.

Kleerhangers

Het ligt er natuurlijk aan hoeveel je wilt gaan ophangen maar zorg er in ieder geval voor dat je een hele stapel hebt liggen. Het is het leukst als je allemaal dezelfde hebt, maar ik weet uit ervaring dat dat meestal toch niet lukt. Wil je toch dat het er een beetje geordend uitziet dan hang je bijvoorbeeld aan alle zwarte hangertjes je jurkjes, aan de blauwe je t-shirts etc.

Genoeg planken en stangen

Stel je nou eens voor dat je je hele kast in elkaar hebt gezet en het blijkt dat je veel meer kleding als ruimte hebt? Of dat je veel meer wilt ophangen maar dat je maar één stang hebt en je nu dus alles moet opvouwen? Bedenk daarom van te voren hoeveel je ongeveer wilt ophangen en wilt opvouwen, bedenk dat je het beste iets meer planken kan hebben omdat je deze ook nog voor andere dingen kunt gebruiken, bij stangen kan dat weer niet.

Afgeschermde stukken

Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik bedoel dat je vooral de lades niet moet vergeten voor bijvoorbeeld je ondergoed, die je denk ik toch niet het liefst helemaal open en bloot in je kledingkast wil hebben liggen. Ook is het handig voor rommeltjes die je ergens kwijt moet en het liefst niet in beeld hebt. Kies dus voor ongeveer/minimaal drie lades.
Heb je je kast al gekocht en ben je de lades vergeten? Dan kun je ook altijd nog voor opbergdozen gaan en deze op de planken plaatsen.

Tassen

Ik had het net al over schoenen opbergplekken die je niet moet vergeten, maar vergeet ook vooral de ruimtes voor je tassen niet! Want waar moet je ze anders allemaal laten? Je kan bijvoorbeeld kiezen voor haken om ze aan te hangen en/of een plank om ze op te zetten.

Keukentrapje

Heb je (net als ik) een kast die nogal hoog is dan is het misschien handig om in een keukentrapje te investeren (gewoon een IKEA-tje), zodat je ook makkelijk bij de bovenste planken kan.

Sieraden

Naast schoenen en tassen moet je natuurlijk ook je duizenden sieraden kwijt en is dat niet heel erg handig als dat meteen bij je kleding is? Ook voor sieraden kun je haken kopen om je kettingen aan te hangen, maar er zijn bijvoorbeeld ook speciale inlegstukken voor lades waar je je sieraden mooi in kan opbergen.

Versiering

Dit is eigenlijk wel het leukste deel van een nieuwe kledingkast het versieren ervan! Denk dan bijvoorbeeld aan mooie tasjes die je op planken neerzet of een moodboard op een leeg stuk kast. Maar ook aan kaarsen, bloemen of fotolijstjes die je op kastjes/planken zet. Dit gedeelte kun je helemaal naar eigen zeggen invullen en daardoor wordt je kast helemaal jou!

Ordening

En als je kast helemaal af is moet je natuurlijk je kleding er gaan inleggen/hangen. Belangrijk is dan dat je alles bijvoorbeeld op kleur hangt of op seizoen zodat je altijd weet waar je moet kijken voor een bepaald iets. Zorg er ook voor dat je die rangorde blijft behouden, ik weet uit ervaring dat na een tijdje alles allang niet meer op seizoen of kleur hangt maar plan elke maand gewoon een keer een uurtje in om je kast weer te ordenen. Dan raak je ieder geval niet gestrest van de chaos!

Inspiratie

En voordat je aan de slag gaat heb ik nog wat mooie plaatjes en inspiratie voor je, met een paar leuke opbergideeën (ik ben verliefd op de lijst met de brillen!).
I want this wardrobe set up so badly (and everything in it wouldn't hurt either).
Sunglass storage on an old frame.  I don't know anyone that has this many sunglasses - do I?  LOL I had to post.Create a section in your closet (master, guest, hall) to store your handbags-they'll look nicer and newer for so much longerDIY Closet Organization • Great Ideas & Tutorials! • Including this DIY shoe rack made from inexpensive PVC pipe from cookie loves milk.This shelving and hardware looks just as organized for probably a fraction of the cost of serious, heavy built-ins. I like saving money.PINTEREST INSPIRATION : TOP SIX FAVOURITE PINS 02.17.14 by {this is glamorous}, via FlickrHow to Build a Closet to Give You More Storage.  She makes it look easy (and I love the closet organizer)Accessory organization. Haha mine looks so similar to this, but hey you can never have too many accessories!8 Ways To Make A Small Space Feel Huge #refinery29  http://www.refinery29.com/60678#slide3  Tip #3 Not blessed with a walk-in closet? Don't sweat it. All you need is a corner (or even a stretch of wall space) and this Pottery Barn storage system, and you've got a Carrie Bradshaw-worthy dressing area. You can make your own custom configuration, whether you just need some hallway storage for winter coats or want to go all out. This is a great alternative to a rolling rack, since it frees up ...Putting the shoes on an end wall is a great way to make the most of a small walk-in closet…kids closet.

Ben jij toe aan een nieuwe kledingkast?
Love,
Me
Bron: Pinterest

No comments:

Post a Comment