172014

Film Review: Alles is Familie

Het is weer eens tijd voor een Nederlandse film review. En deze keer over de Nederlandse romkom Alles is Familie, van de makers van Alles is liefde. Nieuwsgierig of die de moeite waard is? Lees dan snel verder!



Plot: De familie Roover staat op een belangrijk punt waarbij iedereen allerlei keuzes moet maken die de toekomst grotendeels gaan bepalen. Winnie (Carice van Houten) wil een kind maar Rutmer (Thijs Römer) heeft lui zaad. Dus zoekt hij een donor. Hij komt uit bij zijn broer Charlie (Benja Bruijning), want daar zou Winnie nooit op verliefd kunnen worden volgens hem. Maar tijdens dit alles willen hun ouders gaan scheiden en zoekt hun schoonbroer naar een nieuwe vriendin.
Jaar: 2012
Duur: 132 minuten
Genre: Komedie, romantiek
Met: Carice van Houten, Thijs Römer, Benja Bruijning... (en nog zo veel meer!)
Vanaf: 12 jaar
Regisseur: Joram Lürsen
Titelsong: Oceaan - Racoon
IMDB cijfer: 6.8
Mijn mening: Het lijkt wel alsof Nederlandse films altijd meerdere verhaallijnen die door elkaar lopen moeten bevatten, niets mis mee natuurlijk! Maar goed het leuke aan deze films is natuurlijk dat er altijd ontzettend veel bekende Nederlanders inzitten. Ook snappen wij als Nederlanders de Nederlandse humor natuurlijk een stuk beter dus dit waren beide dan ook zeker pluspunten van deze film, daarbij is verhaal goed bedacht en best origineel maar ergens toch ook wel weer afgezaagd, het einde is dan ook niet geheel onverwacht maar er zitten gelukkig af en toe wel wat kleine onverwachte wendingen tussen. Een nadeel was toch wel het afgezaagde en de toch niet zo heel erge originaliteit van de film. En het kan persoonlijk een nadeel of voordeel zijn dat het een Nederlandse film is (mij maakt het zelf nooit zoveel uit). Het is ook wel grappig om te zien dat een rare familie eigenlijk gewoon heel normaal is.
Of ik je aan raad om hem te kijken? Ja, dat wel want het is gewoon een leuke film waar je vrolijk van wordt en lekker om kan lachen.
Kijken met...: een stel vriendinnen, maar het kan natuurlijk ook gewoon met je familie. Uiteindelijk kan deze film gewoon altijd.
Trailer:


Kijk jij graag Nederlandse films?
Love,
Me
Bronnen: Facebook, IMDB & Youtube

No comments:

Post a Comment