212013

The O.C.

Zoals ik laatst al zei ik ben/was verslaafd aan de serie The O.C. deze week. En ik was zo verslaafd dat ik alle 92 afleveringen in 10 dagen heb gekeken 64,4 uur! Maar het was het waard, want het is zo'n geweldige serie. En tijdens het kijken van al deze afleveringen heb ik wat printscreens gemaakt.

Als eerste hebben we Ryan Atwood (gespeeld door Ben McKenzie):
Ryan is een jongen die is opgegroeid in Chino, maar doordat hij met zijn broer een auto had gestolen kwam hij in de gevangenis maar door Sandy Cohen kwam hij toch vrij. Omdat Sandy medelijden met hem had en hij door zijn moeder en haar vriend het huis uit was gezet nam hij hem mee naar (de rijke buurt) Orange County. Waar hij bevriend raakt met de zoon van Sandy, maar als je denkt dat alle problemen over waren dan heb je het goed mis...
 
Seth Cohen (Gespeeld door Adam Brody):
Seth is Sandy en Kirstens kind. Hij houdt van stripboeken is al vanaf ongeveer zijn tiende verliefd op Summer Roberts. Maar zij ziet hem niet staan net zoals bijna heel de school eigenlijk. Maar sinds hij bevriend raakt met Ryan word zijn leven beter, maar soms nog veel ingewikkelder.
 
Marissa Cooper (gespeeld door Mischa Barton):
Marissa heeft altijd een goed leventje gehad (dat lijkt ieder geval zo), maar als Ryan naar Orange County komt en ze er verliefd op wordt verandert er veel. Maar het is niet alleen door Ryan, haar vader raakt al hun geld kwijt waardoor haar ouders gaan scheiden. Ook heeft ze later in de serie nog relatie met Kevin Volchok (gespeeld door Cam Gigandet).
Marissa trekt alleen vaak jongens aan die haar meer zien dan een vriendin terwijl zij hen gewoon als vrienden ziet, wat haar relatie met Ryan vaak in de weg staat. Zo heeft ze dit gehad met Trey Atwood (gespeeld door Logan Marshall-Green), Oliver Trask (gespeeld door Taylor Handley) en Johnny Harper (gespeeld door Ryan Donowho).
En aan het einde van het derde seizoen sterft ze door een auto ongeluk.
 
Summer Roberts (gespeeld door Rachel Bilson):
Summer is de beste vriendin van Marissa Cooper en heeft ongeveer net zo'n leventje, tot ook dat verandert door de komst van Ryan en ze erachter komt dat Seth Cohen al jaren verliefd op haar is en zij misschien ook wel op hem.
Als ze in het vierde seizoen gaat studeren aan Brown verandert ze na de dood van haar beste vriendin en word ze milieuactivist, gelukkig realiseert ze zich dat ze de dood van Marissa wil wegduwen en doet ze er iets aan. Ondertussen heeft ze nog steeds een relatie met Seth.
 
Sandy Cohen (gespeeld door Peter Gallagher):
Nee hij is geen leraar (op het begin ieder geval niet) maar ik had geen betere foto.
Sandy Cohen is jurist en helpt (on)schuldige kinderen uit de gevangenis te halen. Daar ontmoet hij Ryan, waar hij medelijden mee krijgt, hij neemt hem mee naar huis waar Kirsten (zijn vrouw) het eerst niet mee eens is maar later verandert.
 
Kirsten Cohen (gespeeld door Kelly Rowan):
Is de vrouw van Sandy Cohen en de grote geldmaker van het gezin. Ze werkt bij Newport Group wat het bedrijf van haar vader is, maar na zijn dood stopt ze met werken en krijgt ze zelfs een alcoholverslaving.
 
Julie Cooper Ramsey Nouri (gespeeld door Melinda Clarke) -links op de foto-:
Julie Cooper is de moeder van Marissa en vrouw van Jimmy Cooper totdat hij al zijn geld kwijtraakt en ze scheidden. Ze wordt gezien als de bitch maar hoe verder de serie gaat hoe vriendelijker ze wordt. Kirsten wordt haar beste vriendin nadat haar nieuwe man Caleb Nichol (gespeeld door Alan Dale) (vader van Kirsten Cohen) overlijdt. Later heeft ze nog relaties met Matt Ramsey (gespeeld door Jeff Hephner) (ex van Marissa), Dr. Neil Roberts (gespeeld door Michael Nouri) (vader van Summer), Gordon Bullit -rechts op de foto- (gespeeld door Gary Grubbs) en Frank Atwood (gespeeld door Kevin Sorbo) (vader van Ryan Atwood).
 
Kaitlin Cooper (gespeeld door Willa Holland, en de jonge versie wordt gespeeld door Shailene Woodley):
Kaitlin is de jongere zus van Marissa en dochter van Julie en Jimmy Cooper. De eerste twee seizoenen is ze niet vaak te zien (in het eerste seizoen gaat ze naar boarding school). Maar als ze terug komt zorgt ze voor genoeg drama. Ze vindt het verschrikkelijk dat Marissa altijd voorgetrokken wordt en probeert daarom meer aandacht op te eisen. En ze flirt er graag op los met oudere jongens.
 
Taylor Townsend (gespeeld door Autumn Reeser):
Ook Taylor is pas écht vanaf het derde seizoen te zien waar ze het meisje zonder vrienden speelt. Op het begin mogen Summer en Seth haar niet maar als ze haar beter leren kennen worden ze toch vrienden. Alleen Taylor heeft een probleem als iemand ook maar iets liefs doen draait ze meteen door. Gelukkig vindt Ryan dat blijkbaar niet erg want in seizoen 4 krijgen ze een relatie. Ook heeft ze relatie gehad daarvoor met Henri-Michel de Momourant (gespeeld door Henri Lubatti) en Dean Jack Hess (gespeeld door Eric Mabius).
 
Er zijn natuurlijk nog veel meer personages maar dit waren volgens mij de belangrijkste :). Hier nog wat foto's van de allerlaatste aflevering (ze staan niet in de volgorde van de aflevering) :
 
 
Flashback in de aflevering:
 
 
 
 
 

In weer terug waar we waren :):


 
  
 
 
 

 
 
  
 

 
 

 



 
 
  




 En ben/was jij ook fan van de serie The O.C.?
Love,
Me
Bron: IMDB

No comments:

Post a Comment